MuSan naisten edustusjoukkue varmisti sarjanousun!
T18/NaisetJulkaistu: 23.09.2021 18.08

MuSan naisten edustusjoukkue varmisti sarjanousun!

MuSan naisten edustusjoukkue voitti oman kolmosen lohkonsa ja pelaa tulevalla kaudella kakkosdivisioonassa. Edellisen kerran MuSan naisten joukkue on esiintynyt samalla sarjatasolla vuonna 2011, jolloin kausi päättyi ennen aikojaan murheelliseen luopumiseen. Joukkueen toiminta käynnistettiin myöhemmin uudelleen ja syksyllä 2019 tavoitteeksi asetettiin nousu valtakunnallisiin sarjoihin.

Nousu kakkoseen varmistui 22.9. pelatussa ottelussa Tampere Unitedia vastaan. Ottelu päättyi murskaaviin 10-2 lukemiin. Ottelun tulos kertoo osaltaan siitä, että MuSa on pelannut väärässä sarjassa ja ylemmäs sekä kovempiin haasteisiin ollaan valmiita siirtymään. Naisten pelejä on vielä pelaamatta kaksi, mutta voiton jo varmistuttua joukkueen keskittyminen on suunnattu T18 sarjan jäljellä oleviin otteluihin. T18 Ykkösessä on mahdollisuudet taistella sarjan kärkipaikasta, joka taas toisi mahdollisuuden kamppailla noususta ikäluokan SM-sarjaan.

MuSan naisjalkapallossa puhaltavat nyt erittäin positiiviset tuulet. Harrastajamäärä on lisääntynyt tasaisesti ja joukkueiden kilpailullisuus nousee jatkuvasti. Naisten edustusjoukkueen osalta tavoite uudella sarjatasolla on hyvin selkeä: kärkikahinoihin jälleen kerran tähdätään. ”Tiedostamme, että kilpailu kovenee ja vastustajien peli on järjestään paremmin organisoitu, mutta uskon meidän pystyvän hyvinkin tasaväkiseen taisteluun kaikkien jengien kanssa.” Toteaa joukkueen päävalmentaja Essi Helander. ”Tavoitteena on pitää toiminnan laatu korkealla ja nostaa
harjoitusten vaatimustasoa. Kovan työnteon kautta jatkamme pelaajien ja joukkueen kehittämistä”. Essin lisäksi joukkueen valmennukseen kuuluvat Jarna Perkaus, Netta Hannula, maalivahtivalmentaja Martta Perälä ja fysiikkavalmentaja Petteri Joukamaa.

MuSan toiminta-ajatuksena on kilpaurheilun ohella tarjota kaikille mahdollisuus harrastaa. Tämä periaate toteutuu hienosti myös naisjalkapallossa, sillä kuluneella kaudella toiminnan aloitti kakkosjoukkue, jota Kimmo Kottonen on ansiokkaasti luotsannut Naisten nelosessa. Hyvin todennäköistä on, että tulevalla kaudella myös T18 sarjoissa on kaksi joukkuetta. ”Haluamme tarjota Porin alueen pelaajille mahdollisuuden pelata aikuisikään saakka, joko tavoitteellisemmin tai omaksi iloksi.” Essi toteaa.