Aki Pietikäinen MuSaan lapsuusvaiheen koordinaattoriksi ja valmentajaksi.
28.9.2020 8:37 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Aki Pietikäinen mukaan MuSa -perheeseen!

Musan Salaman junioriorganisaatio saa vahvistusta, kun Aki Pietikäinen liittyy mukaan MuSa -perheeseen marraskuun alussa. Akin toimenkuvaan kuuluu työskenteleminen P7 -joukkueen päävalmentajana, toisena päävalmentajana P8 -joukkueessa sekä lapsuusvaiheen koordinaattorina.

Tervetuloa Aki!!

Kuka olet?

Olen Aki Pietikäinen, 35-vuotta.Perheeseen kuuluu avopuoliso ja kolme lasta. Yläasteen jälkeen kävin ammattikoulun ja tämän jälkeen työskentelin paikallisessa yrityksessä 12 vuotta, jonka jälkeen olen työskennellyt FC Jazzissa viimeiset 2 vuotta kokopäiväisenä juniorivalmentajana ikäluokissa P10, P8, miniliiga ja perhe-futis opiskeluiden ohessa. Oma peliura kattoi FC Jazzin junnuputken läpi, kirkkaimpana muistona B-nuorten suomenmestaruus 2000-luvun alussa. Edustusjoukkueen mukana pääsin treenaamaan ja peleihinkin vaihtopenkille saakka.

Valmentajana olen toiminut FC Jazzissa 6-vuotta ja kouluttautunut olen lapsivaiheen kokonaisuudessaan, viimeisempänä UEFA C+ lasten valmentamisen ammattitutkinnon vuonna 2019. Itseni kehittäminen valmentajana jatkuu jo heti syksyllä Youth Master Ekkono -valmentajakoulutuksen muodossa. Opiskelen vielä myös Varalan urheiluopistossa ja liikuntaneuvojan/ammattivalmentajan tutkinnot ovat siellä vielä käynnissä.

Millaisia asioita arvostat elämässäsi?

Tärkein eli läheiset on kaikki kaikessa ja omat lapset ovat kivilinna. Työn tekeminen on minulle iso arvo ja sitä teen intohimoisesti. Työteliäisyys on asia, jota haluan opettaa myös pelaajille.Oikeus tehdä näin hienoa työtä kokopäiväisesti on kunnia, jota pitää vaalia. Vapaa-ajan arvona tärkein on lasten kanssa aikaa viettäminen ja toki myös se oma aika, vaikka uimahallilla käynti.

Millaisen valmentajan MuSalaiset saavat Aki Pietikäisestä?

Työteliään, suunnitelmallisen, intohimoisen, huumorintajuisen ja positiivisen. Olen helposti lähestyttävä, avoin ja muut ihmiset huomioon ottava. Pelaajakehitys on tärkeintä, eli pelaajat ovat keskiössä. Nämä asiat näkyvät siten, että treenit suunnitellaan ja toteutetaan laadukkaasti ikävaiheeseen sopivaksi. Treeneissä työteliäs tekemisen meininki, positiivisuutta ja huumoria unohtamatta. Ne eivät ole toisiaan poissulkevia asioita. Pelaajien ja valmentajien innostunut, intohimoinen ja aktiivinen ote treeneissä/peleissä mahdollistaa pelaajakehityksen. Tapahtumissa huomioidaan kaikki pelaajat ja luodaan turvallinen ympäristö kehittyä pelaajana.

Missä asioissa haluat kehittyä?

Kokonaisvaltaisesti valmentajana. Pelaajan kehityskaari sisältää teknisen, taktisen, henkisen, fyysisen ja sosiaalisen puolen, niin koen että näissä kaikissa asioissa pitää minun myös kehittyä jatkuvasti valmentajana. Valmentajana tuskin on koskaan valmis paketti, vaan tämä on jatkuvaa kasvua myös, kuten pelaajana kehittyminenkin.

Mistä asiasta/asioista olet ylpeä?

Perhe ja omat lapset. Heidän kasvuaan ja kehitystä on ilo seurata. Futispuolelta olen ylpeä, että ahkeruudella ja palavalla halulla kehittyä koko ajan paremmaksi valmentajaksi on mahdollistanut tehdä näin hienoa työtä päätoimisesti. Tästä iso kiitos myös monelle upealle valmentajakollegalle, joiden kanssa on tullut puhuttua lukuisia tunteja futiksesta, kuin elämästäkin. Nämä olleet tärkeitä reflektointeja ja koen iloa, että näin hyviä tyyppejä on ollut tukemassa omaa kasvua valmentajana.

Tällä hetkellä olen ylpeä MuSaan töihin pääsystä. Olen jo käynyt monia upeita keskusteluita pelaajakehityksestä, kuin elämästäkin ja isolla innolla aloitan työt MuSassa marraskuun alussa.

Miten hyvin tunnistat itsesi valmennuslinjan MuSalainen toimihenkilö kuvaukseen?

Avoimuus, halu kehittyä, positiivisuus, suunnitelmallisuus ja esimerkillisyys. Nämä ovat arvoja, jotka minun jokapäiväisessä toiminnassani näkyvät. Haluan olla hyvä tyyppi, jota voi helposti lähestyä ja tulla juttelemaan.

Millaiset asiat inspiroivat sinua?

Näkee pelaajien ja muiden valmentajien kasvua matkan aikana. Pelaajien palo kehittyä paremmiksi pelaajiksi tarjoamalla laadukasta toimintaa ja sytyttää sisäinen motivaatio futikseen. Valmentajat ovat positiivisia, innokkaita ja välittäviä, niin saadaan sisäinen motivaatio syttymään pelaajille, mikä toivottavasti näkyy siten, että mahdollisimman moni pelaajaa myös harjoittelee omatoimisesti, mikä taas on omalle kehitykselle pelaajana tärkein elementti.


   
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Marraskuu   »
Kategoriat