P17- Perustyön kautta
13.1.2020 8:39 Uutiset / Jaoston pääsivusto

P17 voitti ToVen A/B-joukkueen lauantaina 4-0

P17 harjoituttaa nuoria kohti tulevaisuutta

P17 lähti syksyllä treenaamaan kohti tulevaa kesää jo hyvissä ajoin Risto Puustisen vaativassa valmennuksessa. Joukkue nousi vime vuonna kevätkauden aikana P17 kakkoseen ja säilytti syksyn kierroksella paikkansa. Tähän vuoteen yj-joukkue Karhu-Futiksen kanssa purettiin ja uuteen kauteen lähdetään omin voimin.

Joukkueen pelaajista Jere Kontio, Santeri Tähkä, Kristo Niinisalo, Farshad Malekyar, ja Rasmus Simula ovat harjoitelleet edustusjoukkueen mukana. Joukkueen uudeksi rungoksi on nousemassa FC Jazzista siirtyneitä 2005 syntyneitä pelaajia, joita FC Jazzista syksyllä siirtyi MuSaan yhteensä 10. Lisäksi joukkueeseen on tullut Pitusta 2004 syntyneitä lisävoimia. Joukkueessa on pelaajia ikävuosilta 2003-2005.

Harjoitusringin on muodostanut ,edellämainittujen lisäksi, pitkään yj-joukkueena Karhu-Futiksen kanssa kasassa ollut P15 (2005). Näin on saatu koottua laadukas harjoitusrinki, jossa on mahdollista eriyttää tason mukaisesti harjoittelemaan. Kasassa on laadukas ja riittävän iso valmentajarinki, jonka Puustisen(UEFA A) ohella muodostavat P17 joukkueesta vastaavat Pekka Pihl, Petteri Saarni(UEFA B), Veli-Matti Mäkelä sekä P15 joukkueesta vastaavat Mamadou Konate(UEFA B) ja Saku Aaltonen. Juoksun treenauttamisesta ja fysiikasta joukkueissa vastaa Marko Meronen. Joukkueenjohtajana porukkaa hoitaa Susanne Nieminen.

P17 on pelannut 4 harjoituspeliä talven aikana, 2 kertaa toven A/B, yhdistelmää vastaan. Joulukuussa ToVe oli parempi 1-0 mutta lauantaina pelatussa ottelussa MuSa sai revanssin 4-0 lukemin. Lisäksi joukkue joulukuussa voitti FC Ulvilan 10-1 ja hävisi Pallo-Iiroille tiukan, hyvätempoisen kamppailun 4-2.
Joukkueen riveissä on pelistä toiseen nähty 2005 syntyneitä pelaajia, ajoittain yhtä aikaa kentällä jopa 6 kappaletta.

Joukkue on harjoitellut laadukkaasti jo lokakuusta asti, ylimenokaudella 3 kertaa viikossa sen jälkeen 5 kertaa viikossa. Osa joukkueen pelaajista on liikuntaluokalla ja heillä harjoitusmäärä viikossa saattaa nousta jopa kahdeksaan. Harjoituksissa on toistettu jalkapallon perusteita, mm. taidon ja pelikäsityksen merkitystä. Hiljalleen aletaan siirtämään opittuja asioita pelikentälle ja nyt viikonloppuna nähtiinkin jo aktiivinen, juoksuvoimainen, hyvin palloa liikuttanut MuSa. Edellä mainittujen lisäksi joukkue on harjoitellut kerran viikossa juoksutreenit Marko Merosen johdolla sekä 1,5 tuntisen lihaskunto/voimatreenin Maximuksessa Ilkka Santahuhdan opein. Lähtökohtana joukkueen harjoittelussa on että jokaiselle on tarjolla oman tasoista toimintaa ja valinnanvapaus oman jaksamisen ja harjoitusinnon mukaisesti. Osa pelaajista on käynyt talven aikana melkein kaikki treenit, satoi tai paistoi, oli perjantai- tai lauantai-ilta. Hienoa on ollut nähdä myös valmentajien sitoutuminen toimintaan sekä hyvä kannustava ilmapiiri. Edustusjoukkueen takana P17 tekee erittäin laadukasta työtä kehittäen pelaajia kohti isompia areenoita.


   
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Maaliskuu   »
Kategoriat