Uuden ajan alku
22.11.2019 18:05 Uutiset / Jaoston pääsivusto

T18 käynnistänyt treenikautensa uudella innolla

Uuden ajan alku

”Hullua”, totesi valmentaja Essi Helander (os. Huppunen), kun MuSan T18/Naiset-joukkueen harjoitukset pyörähtivät käyntiin. Käsissä on porilaisen tyttöjalkapallon ikäluokat, jotka ovat jo ehtineet menestyä niin jalkapallossa kuin futsalissakin. Tavoitteena on nyt luoda pelaajille sellainen arki, jossa kehittyä ja saavuttaa koviakin tavoitteita.

Omien sarjojen lisäksi tytöillä on mahdollisuus kilpailla peliajasta tammikuussa alkavassa SM-karsinnassa, sillä jatkamme viime kaudella hyvin alkanutta yhteistyötä P-Iirojen kanssa. Yhteistyö tuotti paitsi SM-hopeaa, ennen kaikkea kovia otteluita läpi kevään ja kesän. ”Pelaajakehityksen näkökulmasta on tärkeää, että tytöt pääsevät säännöllisesti haastamaan itseään.”

”Tällä hetkellä ryhmässä on 40 tyttöä, joten suurin murhe on se, miten saamme harjoitusajan tehokkaimmin käytettyä”, toteaa Helander. Joukkueen sisällä tavoitellaan niin omaa, kansallista kuin kansainvälistäkin huippua, joten tasoryhmäharjoittelu on treeneissä päivittäistä. Erilaisten tavoitteiden yhteensovittaminen ei aina ole arjessa helppoa, mutta ainakin toistaiseksi olemme onnistuneet löytämään jokaiselle sopivan ryhmän ja jokainen innostunut pelaaja on päässyt nauttimaan futiksesta. ”Suuri pelaajamäärä on kuitenkin isossa kuvassa erittäin positiivinen juttu. Hienoa huomata, että laji ja seura ovat vetovoimaisia lukuisten muiden harrastusmahdollisuuksien joukossa.”

Murheet ovat siis isossa kuvassa pieniä, nimittäin Helander tunnetaan tinkimättömästä asenteestaan. ”Olen aina ihaillut Essin pelityyliä”, sanoo joukkueen GM Tommi Heikkilä. ”Essi on ykkösnimi, viemään tämän kylän tytöt takaisin huipulle”. Osaaminen ja johtajuus tulevat luonnostaan. Essin apuna joukkueessa ovat ”helmarivalmentaja” Jarna Perkaus, ”Futsaltykki” Netta Hannula, sekä MuSan tyttöfutisvastaava Tomi Ruuhikorpi. Osaamisensa valmennusryhmään tuo myös Leo Tommila, SPL:n tyttöjalkapallon kehityspäällikkö, jolta olemme saaneet apua muun muassa kausisuunnitelman tekemiseen. ”Leksa” näkee Essin ja Jarnan vetämän ryhmän yhtenä merkittävimpänä Länsi-Suomen alueen tyttöjalkapalloilun mahdollisuutena. ”Nämä naiset ovat aidosti innostuneita asiastaan, on mahtavaa saada työskennellä heidän kanssaan”, vakuuttaa Leksa.

Lahjakkuuksia joukkueessa riittää: alue- ja helmarileirityksiä ovat käyneet läpi useat tytöt. Helmariturnauksen jälkeen alkavat maajoukkueleiritykset, joille pääsystä käydään ikäluokka toisensa perään hurjaa kilpailua. ”Haluamme järjestää niin laadukasta harjoittelua, että maajoukkuepaikoista on realistinen mahdollisuus taistella. Porilaisessa tyttö- ja naisfutiksessa on nyt tilaisuus uuteen alkuun, ja aiomme todella käyttää sen.”

MuSan naisten joukkueen osalta edetään määrätietoisesti eteenpäin. Laadukkaalla tekemisellä sarjanousujakin on varmasti tiedossa. ”Jos saamme pelaajia pidettyä Porissa ja jalkapallon parissa, on hyvinkin mahdollista yltää kohtuullisen korkeallekin. Toiminnan jatkuvuuskin näyttää lupaavalta, sillä harrastajia tulee jatkuvasti lisää seuran nuorempiin ikäluokkiin.”

Tavoitteen saavuttamiseksi luodaan mahdollisuuksia laadukkaalla arjen pyörittämisellä. MuSan T18/ Naiset -joukkueen uusi arki on alkanut marraskuun alussa. Edellä mainittujen jalkapallovalmentajien lisäksi töitä ovat tekemässä maalivahtivalmentaja Lassi Väkiparta ja fysiikkavalmentaja Tanja Peltomaa, joilla on oma vastuunsa treeneistä. ”Onneksi olen saanut ympärilleni näin hyvän ja osaavan jengin. Kuten pelaaminen, on valmentaminenkin tiimityötä.”


   
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Kesäkuu   »
Kategoriat