20
MAA
15.30
P17 Pori Akatemia, P17 Ykkönen

MuSa YJ - JJK Jyväskylä/2  

Urheilukeskus TN

Pori Akatemian P17 kotiyleisön edessä

Pori Akatemia P17 joukkue esitteli sunnuntaina 20.3. sarjapelissään ensi kertaa taitojaan kotiyleisön edessä.

Aurinkoinen ja lämmin sää ei muistuttanut lainkaan tavallista porilaista maaliskuuta, vaan tunnelma oli lämmin kentän lisäksi myös katsomon penkeillä.

Ottelun alku oli tasainen. Molemmat joukkueet tunnustelivat vastustajan vahvuuksia ja heikkouksia harkituilla hyökkäys- ja puolustuskuvioilla. Muutama vaarallinen tilanne nähtiin molemmissa kenttäpäädyissä mutta niistä ei maaleja syntynyt.

Ensimmäistä maalia saatiin odottaa pelin 19:nnelle minuutille asti. Vastustaja joutui rikkomaan mallikkaan syöttökuvion päätteeksi parinkymmenen metrin päässä maalista Valtteri Männistöä vapaapotkun arvoisesti. Pallon taakse asteli Männistö itse ja laukoi pallon tulisesti kohti maalia. JJK:n maalivahti J-P Rantamäki ei pystynyt saamaan kohti tullutta palloa aivan kokonaan hyppysiinsä ennen kuin pallo oli livahtanut maaliviivan väärälle puolelle ja kotijoukkue sai aiheen tuuletttaa ottelun avausmaalia.

Tämän jälkeen ottelussa nähtiin mallikasta pelinrakentelua molemmin puolin ja hyvää kamppailupelaamista eri puolella kenttää tasaisissa merkeissä. Ottelun 36:nnella minuutilla vierasjoukkue sai kulmapotkun. Kulmapotkusta pallo leijaili nätisti takatolpan eteen unohdetulle Aleksei Kvasninille, joka nikkasi pallon lähietäisyydeltä nätisti verkon perukoille ja tulostaululle luvuiksi 1-1.

Tasoitusmaali hermostutti kotijoukkueen peliä sen verran, että puoliajan loppu oli JJK:n hallintaa. Jaakko Niemitalo pääsi puskemaan 41:n peliminuutin kohdalla keskityksestä tarkan puskun Akatemian joukkueen maalin vasempaan alakulmaan ohi Ilmari Kermisen ja niin puoliajalle siirryttiin vierasjoukkueen 1-2 johdossa.

Toiselle puoliajalle kotijoukkue tuli kentälle sähäkästi mm. kolmen pelaajavaihdon muovaamassa pelimuodossa. Puolustuslinjaa oli selkeästi nostettu ja vastustajaa painostettiin entistä hanakammalla prässillä virheisiin. Kotijoukkueelle siunaantuikin muutama varsin mallikas maalipaikka puoliajan alkuhetkillä mutta laukaukset eivät osuneet ihan riittävän tarkasti maalipuiden väliin tai sitten pallon tiellä oli JJK:n maalivahti Rantamäki. Laadukkaille maalipaikoille pääsivät kotijoukkueelta mm. Otto Meronen ja ottelun avausmaalin tehnyt Männistö.

Paha takaisku kotijoukkueen tasoitushaaveille tuli 67:n minuutin kohdalla jälleen vierasjoukkueen kulmapotkusta, joka livahti kotijoukkueen maaliin etukulmasta läpi maalia puolustaneiden Akatemiapelaajien. Maalintekijäksi merkittiin vierasjoukkueen kulmapotkun antanut Vilho Vaskonen.

Ottelun lopun kotijoukkueen hyvästä yrityksestä huolimatta, enempää maaleja ei ottelussa aurinkoisella pelikentällä nähty ja pisteet matkasivat vierasjoukkueen mukana Jyväskylään.

Seuraavan kerran P17 Akatemia taistelee tulevana lauantaina vieraskentällä, jossa vastaan asettuu Tornion ylpeys TP-47.

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista